Galeria fotogràfica


En aquesta imatge veiem l'aula d'Informàtica del Centre Obert Joan Salvador Gavina.
Gràcies a aquesta aula, molts infants amb dificultats econòmiques, socials o altres que s'enfronten diàriament a les mancances i a les problemàtiques socials que posen més en perill la consecució de la igualtat d'oportunitats poden gaudir dels mateixos recursos que els altres.
En aquest cas, aquest Centre utilitza l'Internet per estimular als infants i facilitar-ne la seva socialització.

1.JPG
Imatge per les autores de la wiki


En aquesta altra imatge veiem una classe del'Escola Fort Pienc.
En aquesta escola cada classe disposa d'un ordinador amb accés a la xarxa.
En aquest cas veiem a un alumne que n'està fent ús per el seu compte mentre la resta d'alumnes estan treballant en els seus projectes.
Podem veure que aquesta classe utilitza l'ordinador, més concretament l'Internet, com a font de consulta i recerca de la informació.

2.JPG
Imatge per les autores de la wiki
En aquesta imatge veiem una classe d'informàtica dels alumnes de l'escola Jesuïtes de Casp.
Un dels recursos que utilitza és el de la plataforma Interactiva GIC: entorn virtual d’aprenentatge amb serveis d’ús personal.
En aquest cas veiem que els alumnes estaven fent un ús de l'Internet didàctic. Estaven realitzant una activitat Clic.


3.jpg
Imatge extreta del web de l'escola Jesuïtes de Casp, http://www.casp25.com/ensenyaments/ep/index.htm
En aquesta imatge veiem una classe de l'activitat paraescolar d'informàtica.
Són unes classes d'unes, aproximadament, 3 hores setmanals on els nens, depenen de la seva edat, aprenen alguns recursos que ens ofereix la xarxa i altres programes.
Des d'aquestes activitats també se'ls ensenya a saber seleccionar correctament la informació de la que disposem a la xarxa, i a fer-ne un bon ús.


5.jpg
Imatge extreta del web de l'escola Jesuïtes de Casp, http://www.casplluria.org/paracasp/index.php?m=4&p=404&pa=4&v=1
En aquesta imatge veiem uns alumnes realitzant una exposició oral en grups. El seu suport és una presentació Power Point que els ajudarà a explicar-se amb més claredat. A més a més van mostrar un vídeo trobat a la xarxa, concretament al portal Youtube.
Veiem doncs, que també se'n fa un ús d'Internet de recerca d'informació i de recursos audiovisuals, etc.4.jpg
Imatge extreta del web de l'escola Jesuïtes de Casp, http://www.casp25.com/ensenyaments/eso/index.htm
En les dues imatges següents observem l'aula d'informàtica de l'escola CEIP-El Sagrer. És l'única aula que tenen d'informàtica en tota l'escola. En aquest espai és on els infants poden consultar informació a la xarxa, poden tenir el seu temps per a jugar o divertir-se, entre d'altres. Als nens els agrada molt aquesta aula i com que avegades no hi ha suficients ordinadors per a tots, els comparteixen.
DSC05268.JPG

Imatge realitzada per les autores del wiki.

DSC05269.JPG

Imatge realitzada per les autores del wiki.

En la següent imatge observem una aula de primària de la mateixa escola, CEIP-El Sagrer. A l'aula tenen un ordinador on els infants gràcies a aquest poden visualitzar documentals sobre el temari que estan fent, o bé complementar tot allò que estan aprenent mitjançant diversos recursos (Jclic, visionat de documentals, reproduir cançons, etc)

ordenador.JPG
Imatge realitzada per les autores de la wiki i editada amb el programa GIMP.

En la següent imatge, també de l'escola CEIP-El Sagrer, observem una pissarra digital en una de les aules de primària. No en tenen gaires, però poc a poc anirant incorporant-les a totes les aules. Gràcies a la pissarra digital els estudiants estan més atents i més motivats; comprenen millor els continguts; participen més : presentació de treballs, debats, exercicis col.lectius... Les classes són més actives i audiovisuals; és més fàcil renovar metodologies i tractar la diversitat.
A més a més, la pissarra digital integra l’ ús de les TIC a les activitats de l’aula: buscar informació, realitzar presentar treballs...

DSC05286.JPG
Imatge realitzada per les autores de la wiki.