Recent Changes

Thursday, December 30

 1. page 2. Història d'Internet edited ... Història d'Internet Per començar a introduir-nos en aquest tema, primer volem deixar-vos aque…
  ...
  Història d'Internet
  Per començar a introduir-nos en aquest tema, primer volem deixar-vos aquest vídeo extret de Youtube:
  Després hem cercat a la xarxa informació sobre la història d'Internet i hem fet un resum tot extraient la informació de http://www.ati.es/DOCS/internet/histint/histint1.html//
  Aquest és el resultat:
  1961: Kleinrock va publicar des del MIT el
  El primer document
  ...
  commutació de paquets.paquets va ser publicat per Kleinrock des del MIT l'any 1961. L'altre pas
  ...
  entre si.
  1962: La

  Un any més tard, el 1962, es va crear la
  primera descripció
  ...
  través del *networkingnetworking (treball en
  ...
  concepte de *Galactic *NetworkGalactic Network (Xarxa Galàctica)
  ...
  Internet actual.
  1965:

  L'any 1965,
  Roberts va
  ...
  doncs confirmada
  1966:Roberts desenvolpa

  L'any següent, el 1966, Roberts desenvolpà
  el concepte
  ...
  xaxa d´ordinadors desde d´ARPAdes de l´ARPA i confeccionantva confeccionar el seu
  ...
  per ARPANET.
  1968: Roberts

  Roberts juntament
  amb la comunitat DARPA ja ha refinatDARPA, refinen l´estructura global amb els sitemessistemes RAND, MIT,
  DARPA va llançar un *RFQ per al desenvolupament d'un dels seus components clau: els commutadors de paquets anomenats *interface *message *processors (*IMPs, processadors de missatges d'interfície)
  1969:L'any 1969, BBN va
  El SRI va ser connectat a ARPANET: El primer missatge de host a host va ser enviat.
  A final d´any : quatre ordinadors *host van ser connectats cojuntamente a la ARPANET inicial i es va fer realitat una embrionària Internet.
  ElsDurant els anys següents: Essegüent es van seguir
  ...
  Wide Web.
  Informació extreta de: http://www.ati.es/DOCS/internet/histint/histint1.html//

  Per acabar i tancar aquest apartat d'Història d'Internet us volem mostrar aquest vídeo, una breu síntesi d'algunes de les idees que hem esmentat en aquest mateix apartat.
  (view changes)
  12:37 pm
 2. page 6. Exercici. Modificació Wikipèdia edited ... Aquests coneixements adquirits sorgeixen d'un estudi realitzat a partir de diverses fonts de d…
  ...
  Aquests coneixements adquirits sorgeixen d'un estudi realitzat a partir de diverses fonts de documentació.
  No ens agradaria deixar de compartir-los, així que hem modificat una part del que diu el portal de Viquipèdia per tal de poder facilitar els nostres coneixements a tothom qui ho vulgui veure.
  ...
  que deia a la Viquipèdia abans de ser modificatque nosaltres la modifiquéssim és el
  {interneet.JPG}
  {h.i_titul.JPG}
  ...
  {h.i_titul.JPG}
  {historia_modificada.JPG}
  A més a més, i com podreu veure, també hem afegit l'adreça d'aquesta wiki creada per nosaltres a les fonts de documentació de la Viquipèdia. D'aquesta forma tothom qui vulgui hi podrà accedir i obtenir-ne més informació.
  (view changes)
  12:27 pm
 3. page 3. Què és l'Internet? edited ... iNtErNeT on Prezi Com hem pogut observar Internet és tot un món. És per això que quanta més i…
  ...
  iNtErNeT on Prezi
  Com hem pogut observar Internet és tot un món. És per això que quanta més informació en tinguem millor sabrem "viatjar" per aquest espai de publicació.
  ...
  terme: "Internet"
  Segons l'Enciclopèdia Catalana "Internet" és una "Xarxa de xarxes informàtiques, descentralitzada, ampliable indefinidament i d'abast mundial.
  Nasqué a partir d'un projecte de comunicacions impulsat el 1966 pel departament de defensa dels Estats Units amb l'objectiu de fer possible la comunicació entre ordinadors, de tal manera que, en l'eventualitat d'un atac massiu (especialment nuclear), la comunicació no pogués ser mai completament desactivada. Per aquest motiu la xarxa és descentralitzada, sense cap node neuràlgic. També amb aquest propòsit, les dades són enviades segmentadament i mai seguint una ruta fixa, sinó en funció de l'estat de la xarxa. El 1973 Arpanet, empresa que desenvolupà el projecte, inicià la connexió entre diverses xarxes que acabà donant lloc a la configuració actual d'internet, el disseny del qual permet una fàcil incorporació de nous ordinadors o noves xarxes, cosa que n'ha afavorit el creixement exponencial. Així, al començament del 1996 els usuaris a tot el món eren uns 30 milions, xifra que es duplica cada any, i que hom calcula en uns 300 milions l'any 2000. La difusió d'internet és un estadi decisiu del que hom anomena societat de la informació, i pel seu abast mundial i el seu caràcter interactiu, descentralitzat i instantani hom l'ha vist com un dels agents amb més potencial d'influència en els hàbits socials en un futur a mitjà termini."
  (view changes)
  3:53 am
 4. page 2. Història d'Internet edited ... Història d'Internet Per començar a introduir-nos en aquest tema, primer volem deixar-vos aque…
  ...
  Història d'Internet
  Per començar a introduir-nos en aquest tema, primer volem deixar-vos aquest vídeo extret de Youtube:
  S'HA DE REDACTAAAAAAAAAAAAAAR!!! No es referiaDesprés hem cercat a resumir si no a REDACTAR la informació, fer-nos nosltra la xarxa informació que hi ha!!!!!!! Com si fos una redacció sobre la història d'Internet!!!!!!
  ..................................................................................
  d'Internet i hem fet un resum tot extraient la informació de http://www.ati.es/DOCS/internet/histint/histint1.html//
  Aquest és el resultat:

  1961: Kleinrock va publicar des del MIT el primer document sobre la teoria de commutació de paquets. L'altre pas fonamental va ser fer dialogar als ordinadors entre si.
  1962: La primera descripció documentada sobre les interaccions socials que podrien ser propiciades a través del *networking (treball en xarxa) està continguda en una sèrie de memoràndums escrits per Licklider en els quals discuteix sobre el seu concepte de *Galactic *Network (Xarxa Galàctica) -> El va concebre com una xarxa interconnectada globalment a través de la qual cadascun pogués accedir des de qualsevol lloc a dades i programes. En essència, el concepte era molt semblat a la Internet actual.
  ...
  A final d´any : quatre ordinadors *host van ser connectats cojuntamente a la ARPANET inicial i es va fer realitat una embrionària Internet.
  Els anys següents: Es van seguir connectant ordinadors ràpidament a la *ARPANET durant els anys següents i el treball va continuar per completar un protocol *host a *host fins arribar al NCP i per tant desde aquest moment els usuaris de la xraxa van començar a desenvolupar aplicacions : correu elctronic i la World Wide Web.
  ___
  Fonts de documentació:
  http://www.ati.es/DOCS/internet/histint/histint1.html//

  Per acabar i tancar aquest apartat d'Història d'Internet us volem mostrar aquest vídeo, una breu síntesi d'algunes de les idees que hem esmentat en aquest mateix apartat.
  (view changes)
  3:52 am

Wednesday, December 29

 1. page 6. Exercici. Modificació Wikipèdia edited ... {historiaintrnet.JPG} Nosaltres hem afegit el següent: En quant a la Història podríem afeg…
  ...
  {historiaintrnet.JPG}
  Nosaltres hem afegit el següent:
  En quant a la Història podríem afegir abans dels anys que hi ha explicats a la Viquipèdia la història d'aquests anys:
  1961: Kleinrock va publicar des del MIT el primer document sobre la teoria
  A l'apartat de commutació de paquets. L'altre pas fonamental va ser fer dialogar als ordinadors entre si.
  1962: La primera descripció documentada sobre
  definició d'internet hem afegit les interaccions socials que podrien ser propiciadesúltimes tres línies.
  Podeu entrar
  a través del *networking (treball en xarxa) està continguda en una sèrie de memoràndums escritsla pàgina per Licklider en els quals discuteix sobre el seu concepte de *Galactic *Network (Xarxa Galàctica) -> El va concebre com una xarxa interconnectada globalment a través de la qual cadascun pogués accedir des de qualsevol lloc a dadesveure-ho millor i programes. En essència, el concepte era molt semblat a la Internet actual.
  1965: Roberts va connectar un ordinador TX2 a Massachusetts amb un Q-32 a Califòrnia a través d'una línia telefònica commutada de baixa velocitat, creant així la primera (encara
  també per comprovar que reduïda) xarxa d'ordinadors d'àrea àmplia mai construïda. El resultat de l'experiment va ser la constatació que els ordinadors de temps compartit podien treballar junts correctament, executant programes i recuperant dadeshem citat les fonts utilitzades a discreció en la màquina remota, però que el sistema telefònic de commutació de circuits era totalment inadequatl'apartat d'enllaços:
  Feu clic aqui
  per a aquesta labor. La convicció de Kleinrock sobreveure la necessitat depàgina.
  {internet_modificat.JPG}
  A l'apartat d'història d'Internet hem afegit
  la commutació de paquets va quedar doncs confirmada
  1966:Roberts desenvolpa el concepte de xaxa d´ordinadors desde d´ARPA
  història dels anys 1961, 1962, 1965, 1966, 1968 i confeccionant el seu pla per ARPANET.
  1968: Roberts amb la comunitat DARPA
  1969 ja ha refinat l´estructura global amb els sitemes RAND, MIT, NPL augmentada des de 2,4 *Kbps finsque a 50 Kbps.
  DARPA va llançar un *RFQ per al desenvolupament d'un dels seus components clau: els commutadors de paquets anomenats *interface *message *processors (*IMPs, processadors de missatges d'interfície)
  1969: BBN va instal·lar el primer *IMP en
  la UCLA i va quedar connectat el primer ordinador host.
  El SRI va ser connectat a ARPANET: El primer missatge
  pàgina de host a host va ser enviat.
  A final d´any : quatre ordinadors *host van ser connectats cojuntamente a
  Viquipèdia, com hem vist anteriorment, la ARPANET inicial ihistòria d'Internet es va fer realitat una embrionària Internet.
  ESTHER: Perfecteee!!! Però falten fooonts! D'on hem tret aquesta informació? Viquipèdia no ho acceotarà...:S I links (jo ho posaria
  començava a les paraules tipu: UCLA, ARPANET, SRI etc etc)
  En quant
  explicar a la definició d'Internet podríem afegir: (el q esta en negreta es el q he afegit)
  Internet és una xarxa pública i global
  partir de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'internet (Internet Protocol) i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets.
  Internet és la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals, és
  l'any 1971. Feu clic aqui per això queanar a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes». Qualsevol conjunt de xarxes interconnectades serà una internet, però d'Internet en majúscules només n'hi ha una.
  Sobre aquesta xarxa hi corren un conjunt de serveis als quals tothom pot accedir des de qualsevol part del món, mitjançant un dispositiu electrònic com per exemple un ordinador un telèfon mòbil o bé consoles com ara: psp, playstation, xbox, etc.
  Internet facilita
  la comunicació entre les persones, és un mitjàpàgina de comunicació més avui dia.
  QUE US SEMBLA???AFEGEIXO AIXO A LA VIQUIPEDIA??? FALTEN ENLLAÇOS DE LES PARAULES Q HE POSAT A COSES...PERO ALGU TE ALGUNA IDEA MES X AFEGIR????
  S'HA DE FER AIXO JA...
  ESTHER: Crec que hem de posar fonts de documentació!!!!!! (És
  Viquipèdia i poder-ho llegir millor. També, a dir,l'apartat d'enllaços hem de posar el lloc webcitat d'on hem tret aquesta informació! Si no, no ens ho acceptaran!) I buscar links!!
  I....Cris, si t'encarregues tu de fer-ho, si vols ho puc fer jo en un plis, com vulguis (perq estic malalta i arribaré aviat a l'hotel), fem una foto de
  extret la pagina abans de ser modificada i despres! Que aixo qeda molt be!:)informació per posteriorment nosaltres, realitzar aquest redactat.
  {h.i_titul.JPG}
  {historia_modificada.JPG}

  (view changes)
  7:49 am
 2. page 6. Exercici. Modificació Wikipèdia edited ... No ens agradaria deixar de compartir-los, així que hem modificat una part del que diu el porta…
  ...
  No ens agradaria deixar de compartir-los, així que hem modificat una part del que diu el portal de Viquipèdia per tal de poder facilitar els nostres coneixements a tothom qui ho vulgui veure.
  El que deia a la Viquipèdia abans de ser modificat és el següent:
  QUÈ ÉS INTERNET?
  Internet és una xarxa pública i global de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'internet (Internet Protocol) i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets.
  Internet és la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals, és per això que a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes». Qualsevol conjunt de xarxes interconnectades serà una internet, però d'Internet en majúscules només n'hi ha una.
  Sobre aquesta xarxa hi corren un conjunt de serveis als quals tothom pot accedir des de qualsevol part del món, mitjançant un dispositiu electrònic com per exemple un ordinador o un telèfon mòbil.
  HISTÒRIA D'INTERNET
  La història d'Internet es remunta als inicis de les xarxes de comunicacions. La idea d'una xarxa d'ordinadors que permetés la comunicació entre usuaris de diferents ordinadors, s'ha desenvolupat passant per múltiples etapes. La interunió d'aquests desenvolupaments, ha permès crear Internet, també anomenada la xarxa de xarxes. Això inclou la fusió d'avanços tecnològics amb les infraestructures de xarxes existents i els sistemes de telecomunicacions.
  La prehistòria d'Internet es basa en la xarxa de caràcter militar creada pel departament de defensa dels Estats Units. El 29 d'octubre de 1969 arrencava a la UCLA el primer node d'aquesta xarxa, anomenada ARPANET
  Tècnicament el naixement d'internet, es produí l'1 de gener de 1983, amb la primera xarxa de llarg abast WAN basada en tecnologia TCP/IP, posada en marxa per la National Science Foundation (NSF) dels EUA. Al 1995, aquesta xarxa fou oberta als interessos comercials.
  Durant la dècada del 1990, la xarxa guanyà densitat. L'agost de 1991 el CERN publicà el projecte World Wide Web, i dos anys després Tim Berners-Lee inicià la creació de l'HTML i HTTP. Al 1993 el Centre nacional per aplicacions de supercomputació a la Universitat d'Illionis desenvolupà el primer navegador web el Mosaic versió 1.0.
  1971
  Es va crear el primer programa per enviar correu electrònic. Fou Ray Tomlinson, del BBN, i combinava un programa intern de correu electrònic i un programa de transferència de fitxers. També aquest any un grup d'investigadors del MIT van presentar la proposta del primer "Protocol per a la transmissió d'arxius a Internet". Era un protocol molt senzill basat en el sistema de correu electrònic però va establir les bases per al futur protocol de transmissió de fitxers (FTP).
  Les institucions acadèmiques es van interessar per aquestes possibilitats de connexió. La NSF va donar accés als seus sis centres de supercomputació a altres universitats a través de l'ARPANET. A partir d'aquí es van anar connectant altres xarxes, evitant l'existència de centres, per preservar la flexibilitat i l'escalabilitat.
  1974
  Vinton Cerf, conegut com el pare d'Internet, junt amb Bob Kahn, publiquen "Protocol per a Intercomunicació de Xarxes per paquets", on especifiquen en detall el disseny d'un nou protocol, el Protocol de control de transmissió (TCP, Transmission Control Protocol), que es va convertir en l'estàndard acceptat. La implementació del TCP va permetre a les diverses xarxes connectar-se en una verdadera xarxa de xarxes al voltant del món.
  Es crea el sistema Ethernet per enllaçar a través d'un únic cable a les computadores d'una xarxa local (LAN).
  1990
  Tim Berners-Lee va idear l'hipertext per crear la World Wide Web (www) una nova manera d'interactuar amb Internet. El seu sistema va fer molt més fàcil compartir dades per Internet. En Berners-Lee també va crear les bases del protocol de transmissió d'hipertext HTTP, el llenguatge de documents HTML i el concepte de les URLs.
  1996
  Es va crear l'Internet2, més ràpid que l'Internet original, el qual permet el maneig d'arxius molt grans i aplicacions en videoconferències, telemedecina i moltes altres coses impossibles per Internet 1. Va ser el resultat de la unió de 34 de les principals universitats dels Estats Units.
  2005
  Els usuaris d'Internet amb connexió de banda ampla superen als que utilitzen mòdem a la majoria dels països desenvolupats.
  {interneet.JPG}
  {h.i_titul.JPG}
  {historiaintrnet.JPG}

  Nosaltres hem afegit el següent:
  En quant a la Història podríem afegir abans dels anys que hi ha explicats a la Viquipèdia la història d'aquests anys:
  (view changes)
  6:58 am
 3. file h.i_titul.JPG uploaded
  6:57 am

More